Win een groene straatmake-over

Groener Lelystad geeft op Burendag (28 september) vier straten in Lelystad een groene straatmake-over. Samen met bewoners worden tegels vervangen door planten. Meer groen heeft namelijk veel voordelen, voor zowel mens als dier. Buren die samen hun straat willen vergroenen kunnen zich nu aanmelden. Groener Lelystad zorgt voor de planten, het gereedschap en een helpende hand.

Waarom groene tuinen?
We merken het allemaal: het klimaat verandert. Het weer wordt extremer. Soms enorme hoosbuien en dan weer een lange periode van droogte. Heftige regenbuien kunnen tot wateroverlast leiden en langdurige hitte leidt bij veel mensen tot gezondheidsklachten. De oplossing: groen! Groen geeft schaduw en verkoeling tijdens een warme zomer en zorgt dat regenwater goed kan weglopen. Maar het doet nog meer: het verbetert de luchtkwaliteit, is goed voor onze eigen gezondheid en vergroot het leefgebied van veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren. Alle kleine beetjes helpen hierbij.

Samen voor meer groen in de buurt
Na het succes van vorig jaar, waarbij met 120 bewoners in totaal 630 vierkante meter werd vergroend, krijgen Lelystedelingen opnieuw de kans een straatmake-over te winnen. Bewoners die dit jaar hun straat willen aanpakken, kunnen zich samen met minimaal drie enthousiaste buren aanmelden voor de Groene Straatmake-over van Groener Lelystad. Zij doen dit niet alleen, Groener Lelystad helpt ze op weg. Samen steken ze armen uit de mouwen en de schep in de grond.

Winnende straten krijgen sowieso:

  • Een gezellige dag met de buren.
  • Een container voor de afvoer van tegels en wit zand.
  • • Goede tuinaarde.
  • Een startpakket met planten voor 2 m2.
  • Tuingereedschap om te lenen.
  • Experts en vrijwilligers die helpen en vragen beantwoorden.

Meedoen?
Aanmelden kan tot en met 21 mei via deze link. Op deze webpagina vindt u ook meer informatie over de actie. Vragen kunt u mailen naar flevoland@ivn.nl.

Groener Lelystad
Groener Lelystad is een samenwerkingsverband tussen IVN Flevoland, gemeente Lelystad, woningcorporatie Centrada en Landschapsbeheer Flevoland. Samen zetten zij zich in om met inwoners van Lelystad straten en tuinen te vergroenen. Om de natuur te helpen, maar ook een fijne leefomgeving te creëren voor inwoners.