Hooghe Bomen: woongebouw Wijdenburg

Dit woongebouw met 29 appartementen maakt onderdeel uit van het nieuwe woongebied Hooghe Bomen, het terrein tussen het politiebureau en de Grietenij. Naar verwachting worden de nieuwe appartementen in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Projectinformatie

In het nieuwe woongebied Hooghe Bomen worden in totaal 303 appartementen in een aantrekkelijk en mooi vormgegeven woongebied gerealiseerd. De appartementen worden verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. Deze verschillende woongebouwen worden in vier jaar (2021 – 2024) één voor één gebouwd en opgeleverd. De woningnood in Lelystad is groot. Door de ontwikkeling van dit gebied tot een nieuw en aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied, kunnen we verschillende doelgroepen betaalbare en passende woonruimte bieden. 

Natuurlijke aansluiting bij andere gebouwen
Er is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en mooie materialen. Woongebouw Eeckinge sluit qua vorm, bouwstijl en architectuur op een natuurlijke manier aan bij de andere gebouwen in het gebied. Samen met de gemeente wordt gewerkt aan een plan voor het aanleggen en inrichten van de parkeerplaatsen en het groen, zodat een mooi geheel ontstaat. De appartementen worden duurzaam gebouwd en zijn geschikt voor een brede doelgroep.

Naamgeving gebied en gebouwen
De naam van het woongebied en die van de zeven gebouwen zijn zorgvuldig gekozen. Daarbij is aansluiting gezocht bij wat er al was: het politiebureau en de Grietenij. De namen verwijzen naar vroegere tijden waarbij verschillende dorpen samen een Grietenij vormden. Met aan het hoofd een Grietman, een soort rechter en politie-chef in één. Deze Grietmannen waren mensen van naam die boven het maaiveld uitstaken en vol de wind vingen. Met andere woorden: ‘Hooghe Bomen’. De zeven verschillende woongebouwen met hun stoere, krachtige architectuur zullen ieder gesierd worden met de naam van één van de Grietmannen van weleer. Dit woongebouw draagt straks de naam 'Wijdenburg'.

Impressie van het nieuwe woongebied 'Hooghe Bomen'

De appartementen

Begane grond - 5 appartementen

Op de begane grond komen 5 appartementen:

 • 2x tweekamerappartement
 • 3x driekamerappartement

Informatie over huurprijzen en doelgroepen (wie mag reageren) volgt zodra beschikbaar.

1e t/m 3e verdieping - 8 appartementen per verdieping

Op elke verdieping komen 8 appartementen. Per verdieping:

 • 4x tweekamerappartement
 • 4x driekamerappartement

Informatie over huurprijzen en doelgroepen (wie mag reageren) volgt zodra beschikbaar.

Servicekosten

Voor de appartementen geldt dat u servicekosten betaalt voor:

 • Glasfonds
 • Rioolontstoppingsfonds
 • Onderhoudsabonnement
 • Lift
 • Schoonmaak algemene ruimten
 • Stroomverbruik algemene ruimten
 • Huismeester
 • Toeslag zonnepanelen (onder voorbehoud)

Bijzonderheden

Gasloos met energielabel A

Dit betekent dat u elektrisch kookt. Elk appartement is voorzien van een elektrische kookaansluiting en stadsverwarming in combinatie met vloerverwarming om de woning te verwarmen.

Stadsverwarming

De appartementen in dit woongebouw zijn aangesloten op stadsverwarming. Dit betekent dat u geen cv-ketel, boiler of geiser in uw woning hebt. Wel is er een warmte unit in uw woning aanwezig. Deze unit zorgt voor voldoende doorstroming van het water en voor het verwarmen van het water.

Inpandige berging

De driekamerappartementen hebben een inpandige berging in de woning.

Fietsenberging

Op de begane grond is een gezamenlijke fietsenberging. Daar zijn ook ca. 5 oplaadpunten voor scootmobiels.

Zonwering

Sommige appartementen worden voorzien van zonwerende beglazing.

Balkon

Alle appartementen hebben een balkon.

Huismeester

De huismeester is uw aanspreekpunt als het gaat om onderhoud en schoonmaak van de algemene ruimtes. Hij let er ook op dat iedereen zich aan de woonafspraken houdt, zodat de woonomgeving netjes, schoon en veilig blijft.

Intercom

Het wooncomplex heeft een intercom systeem van Intratone. Hiermee kunt u op elke plek via uw telefoon communiceren met degene die aanbelt en zelfs besluiten op afstand de deur open te doen. Om dit systeem te kunnen gebruiken hebben wij een telefoonnummer van u nodig.

Lift

Er is een lift aanwezig. Dus ook als u minder valide bent is dit een fijne woonplek.

Planning

De appartementen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Informatie over wanneer de appartementen in de verhuring gaan, volgt zodra beschikbaar.

Zorg ervoor dat u staat ingeschreven als woningzoekende bij Centrada
Alleen dan kunt u reageren op een appartement in dit nieuwe woongebouw in 'Hooghe Bomen'. Inschrijven kan hier.