Betaalachterstand

Voor of op de eerste dag van elke maand betaalt u de huur aan Centrada. Bent u te laat met betalen? Dan heeft u een betaalachterstand. Zodra blijkt dat u een achterstand heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Persoonlijke benadering

We geloven in een persoonlijke benadering; iemand met een luisterend oor die praktische oplossingen biedt en de organisaties en instanties kent die u eventueel verder kunnen helpen. Onze inspanningen zijn erop gericht om te voorkomen dat u, bovenop uw huurachterstand, extra kosten krijgt. Dat gebeurt namelijk wanneer betaling uitblijft en Centrada genoodzaakt is de gerechtsdeurwaarder in te schakelen. In het uiterste geval kan het zelfs voorkomen dat we bij de Kantonrechter toestemming vragen om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te mogen ontruimen.

U ontvangt een herinnering als u de huur niet op tijd heeft betaald

Dit is simpel gezegd een herinnering in uw digitale brievenbus in de vorm van een acceptemail. U kunt hier direct en supersnel mee betalen via iDEAL of Tikkie. Is de betaalstrook in uw acceptmail rood? Dan is de betaaltermijn verstreken en kan de acceptemail niet meer gebruikt worden. U moet contact met ons opnemen. Let op: wij kunnen u alleen een acceptemail sturen als wij een e-mailadres van u hebben.

Uw huur rechtstreeks vanuit uw uitkering betalen

Het is mogelijk om uw huur rechtstreeks vanuit uw bijstandsuitkering te laten betalen. Hierdoor betaalt u de huur altijd op tijd! Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met uw klantmanager van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Lelystad.

Maakt u zich zorgen of u de huur op tijd kunt betalen?

Neem dan direct contact met ons op! Onze incassoconsulenten zoeken, waar mogelijk, samen met u naar een passende oplossing. U kunt ons bellen op telefoonnummer (0320) 239 600. Onze medewerkers zijn van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar.Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren (SVI)
In 2021 heeft Centrada het keurmerk SVI behaald. Dit wil zeggen dat zowel de belangen van Centrada als van de schuldenaar behartigd worden. Het keurmerk garandeert dat Centrada er alles aan zal doen om de kosten voor de schuldenaar te beperken en vooral ook onnodige kosten te voorkomen.