Bewonersverhalen

 • Bijzondere buren in het zonnetje

  Femmy en Betty wonen allebei in appartementencomplex Hanzehoek. Hier organiseren ze samen het hele jaar door ontmoetingsmomenten en activiteiten voor medebewoners.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Het bruist in Wonen bij LILY

  De bewoners van Wonen bij LILY wonen sinds eind vorig jaar in hun complex. Samen thuis is het doel dat Centrada heeft bij het woonproject. Daarom is het belangrijk dat de bewoners het leuk hebben en er met elkaar prettig wonen. Hiervoor is het belangrijk dat bewoners betrokken zijn bij elkaar en bij hun woonomgeving.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Tuin vol kleine geluksmomentjes

  Meneer en mevrouw Koot wonen in een mooie hoekwoning en hebben allebei groene vingers. Ze hebben een grote tuin en genieten hier al jaren intens van.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Van ruilen komt niet altijd huilen

  Milka verhuisde naar het appartement van Kimberley en Kimberley naar de ruime hoekwoning van Milka. Beide huurders zijn na hun woningruil tevreden en blij. Hoe zij dit hebben aangepakt vertellen ze graag.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Buurtcontact komt tot bloei in Zuiderstaete

  Arthur René woont al jaren met veel plezier in appartementencomplex Zuiderstaete. Alleen het onderlinge contact tussen de bewoners verliep in zijn ogen nog wat stroef. 

   

  Lees dit bewonersverhaal
 • Wat een stukje groen kan doen

  Chris Luk woont al jaren met veel plezier in de Waterwijk. Alleen het stukje gras tegenover zijn huis was hem een doorn in het oog. Na overleg met de  huismeester heeft hij het stukje groen geadopteerd en onderhoudt hij het nu.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Opgeruimd staat netjes

  Met behulp van de Beter Buurt Bijdrage heeft Manon Honders een grote schoonmaakactie in de Wold op touw gezet. Samen met de buren stak ze een weekend lang de handen uit de mouwen. Iedereen van jong tot oud hielp mee. 

   

  Lees dit bewonersverhaal
 • Creatieve bewoner fleurt hal Het Hanzehuys op

  Joop van Zonderen woont in Het Hanzehuys. Zijn medebewoners wisten dat hij veel heeft geschilderd. Toen zij voorstelden dat hij een muurschildering zou maken in de hal van het complex, nam hij de uitdaging aan.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Opknapbeurt voor algemene ruimte wooncomplex 

  Aan de Jol 15 staat een wooncomplex met een zes-tal woningen. Dit complex heeft geen tuin. Binnen het project Jol konden we deze bewoners dus geen schutting aanbieden. Daarom is samen gekeken naar verbeterpunten en wensen wat betreft de leefbaarheid in het complex. 

  Lees dit bewonersverhaal
 • Feestcommissie brengt bewoners samen

  Buurvrouwen Rieni Delforno en Diane Gibbs vormen samen de onofficiële feestcommissie van appartementencomplex Marktzicht. Al jaren organiseren ze leuke acties en activiteiten met en voor bewoners.

  Lees dit bewonersverhaal
 • Samen werken aan prettig wonen in de Jol

  De afgelopen jaren is de uitstraling van de Jol door enkele grote projecten heel erg verbeterd. Actieve buurtbewoners maken de wijk nu nog mooier. Zo adopteerde de heer Brandon samen met zijn buurvrouw een pleintje en knapte het op.

  Lees dit bewonersverhaal