Samen werken aan prettig wonen in de Jol

Centrada heeft met enkele samenwerkingspartners de afgelopen vier jaar de uitstraling van de Jol verbeterd. De actieve buurtbewoners maken de wijken nog mooier en beter. Op deze pagina leest u het verhaal van de heer Brandon, hij adopteerde samen met zijn buurvrouw een pleintje en knapte het op.

De heer Brandon woont al 35 jaar in de Jol, samen met zijn vrouw. Hun hofje is pasgeleden aangepakt. "Het is nu zo mooi opgeknapt. Echt een hele verbetering. Daar zijn we zo blij mee", zeggen hij en zijn vrouw in koor.

Opknapbeurt voor het speelveldje

Tegenover het huis van de heer Brandon ligt een speelveldje. Dat was heel erg vervuild. "De gemeente heeft aan mij gevraagd om daar iets moois van te maken. Ik heb de hulp ingeroepen van vier buurtvaders. Samen met de gemeente gaan we dit doen", vertelt Brandon. Ook is hij alert op zwerfvuil. "Ik zie nog wel eens dat mensen hun afval zomaar op straat zetten. Dat is niet de bedoeling. Als ik het ie gebeuren, zeg ik er wat van."

Chillplek voor de buurt

Samen met de buurvrouw heeft de heer Brandon het speelveldje geadopteerd. De buurvrouw heeft handtekeningen verzameld en plannen bij de gemeente ingediend. Inmiddels hebben ze samen met de aannemer besproken hoe ze het willen hebben. "Het gaat heel mooi worden, met bankjes en boomschors en een prieeltje in het midden", vertelt hij enthousiast.

Hoewel het contact met de mensen om hen heen goed is, zien ze toch ook dat de afgelopen jaren iedereen wat meer op zich zelf is geworden. De heer Brandon en zijn vrouw hopen dan ook dat het opknappen van het speelveldje en het pleintje het contact en de verbondenheid in hun hofje terug gaan brengen.