Milka en Kimberley ruilen van woning

Milka en Kimberley ruilen van woning

Van ruilen komt huilen wordt vaak gezegd. Maar bij de woningruil van Milka en Kimberley is het tegendeel waar. Milka verhuisde naar het appartement van Kimberley en Kimberley naar de ruime hoekwoning van Milka. Beide huurders zijn na hun woningruil tevreden en blij. Hoe zij dit hebben aangepakt vertellen ze graag.

Zo’n vier jaar geleden kreeg Kimberley de sleutel van haar appartement aan De Stelling. Ze is net gescheiden en vertrekt met haar zoontje vanuit het Galjoen naar hun nieuwe onderkomen. “We woonden prima in de flat, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het tijdelijk was”, vertelt Kimberley. Na verloop van tijd krijgt Kimberley een nieuwe relatie en is het appartement met z’n drietjes aan de krappe kant. Samen met haar partner gaat Kimberley op zoek naar een andere huurwoning. Maar er zijn meer woningzoekenden en het aanbod is beperkt. “We reageerden op huizen in de Jol, het Galjoen of de Punter zodat mijn zoontje op dezelfde school kon blijven”, legt Kimberley haar voorkeur uit. Maar zonder succes. Kimberley besluit het anders aan te pakken en volgt het voorbeeld van haar zus. Zij deed jaren geleden een geslaagde woningruil via Facebook. Kimberley meldt haar appartement aan op de Facebookpagina ‘Woningruil in Lelystad’. Uiteindelijk duurt het nog een jaar voordat Kimberley een match heeft met Milka.

Alles gelijkvloers

Milka houdt eigenlijk niet zo van flats, maar reageerde toch op het Facebookbericht van Kimberley. “Ik heb ooit in een flat gewoond en dat beviel me niet. Ik miste een tuintje of balkon.” Toch verruilt Milka haar eengezinswoning met drie slaapkamers voor een appartement op de tweede etage. “Ik woon alleen en heb die drie slaapkamers niet nodig. En toen ik eind vorig jaar ging kijken in het appartement van Kimberley, was ik blij verrast. Er is een lift in het complex en binnen is alles gelijkvloers. Dat is prettig, want door mijn ziekte kan ik moeilijk trap lopen. Bovendien heeft het appartement een extra slaapkamer voor als mijn kleinzoon komt logeren. Het is dicht bij de stad en ligt op een hoek. Hierdoor heb ik voor en achter een balkon waar ik heerlijk van het zonnetje kan genieten.”

Draai gevonden

Kimberley en Milka regelden zelf het papierwerk dat nodig is voor woningruil en spraken af welke spullen achterbleven. Kimberley voelde zich meteen thuis in de ruime eengezinswoning: “Vooral die extra slaapkamer en de tuin zijn fijn. En voor mijn zoontje is er een speeltuintje in de buurt.” Milka moest iets langer wennen: “Ik heb er 10 jaar gewoond en vond het een knus huis. Door de speelse indeling kon ik het leuk inrichten met planten en gezellige hoekjes. Het appartement daarentegen is rechttoe rechtaan. Maar nu bevalt het me goed en ook de buren zijn aardig. Zo heb ik van berging geruild met een buurman omdat mijn scootmobiel niet in mijn eigen berging paste. De buurman bood aan om te ruilen en Centrada veranderde de sloten. Ik heb mijn draai hier ook gevonden.”