Bijzondere buren in het zonnetje

Buren die elkaar helpen dragen positief bij aan de leefbaarheid. Daarom vroegen wij aan onze huurders of er een onmisbare buur was die het verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Volgens Femmy van der Zant was er maar één antwoord mogelijk: buurvrouw Betty Scheffelaar. Femmy en Betty wonen allebei in appartementencomplex Hanzehoek. Hier organiseren ze samen het hele jaar door ontmoetingsmomenten en activiteiten voor medebewoners. Voor ons reden genoeg om ze allebei in het zonnetje te zetten. 

Iemand moet het voortouw nemen
“Betty is altijd bezig met organiseren,” zegt Femmy. “De centrale hal wordt uitbundig versiert met Pasen, Halloween en Kerst. Er worden koffiemomenten, een paasbrunch en een zomerbarbecue georganiseerd. En nog zo veel meer!” Het zijn kleine dingen, die de overige bewoners zeer waarderen. Betty: “We doen het samen. Ik heb vaak creatieve ideeën, maar Femmy verzorgt de aanvragen en administratie. En ook een deel van de overige bewoners draagt een steentje bij. Dat is vaak vanzelfsprekend, alleen moet iemand het voortouw nemen. En dat doen Femmy en ik. We zijn een goed team.”

Het belang van elkaar kennen
Het is niet alleen vaak feest binnen het complex, ook daarbuiten zoekt een deel van de bewoners elkaar regelmatig op. Zo wordt er elke vrijdag door een groepje koffie gedronken; in het zonnetje aan de picknicktafels op de parkeerplaats of bij de buren in de Hanzeborg.
Ook zijn er bewoners die wekelijks met elkaar uit eten gaan en worden verjaardagen soms samen gevierd. Betty: “Het zijn momenten waar we naar uitkijken. En omdat we elkaar kennen is het makkelijk om elkaar aan te spreken. Of om hulp te vragen. Dat maakt het
wonen in dit complex zo fijn.”