Buurtcontact komt tot bloei in Zuiderstaete

Buurtcontact komt tot bloei in Zuiderstaete

Arthur René woont al jaren met veel plezier in appartementencomplex Zuiderstaete. Alleen het onderlinge contact tussen de bewoners verliep in zijn ogen nog wat stroef. Een ongebruikt stuk grond naast het complex bleek de ultieme kans om hier verandering in te brengen.

Van ons allemaal
Arthur vertelt: “Ik heb via een briefje alle bewoners gevraagd om het plan om de grond van Centrada te adopteren, te steunen. En dat hebben ze gedaan! Het is nu van ons allemaal. Iedereen die mee wil helpen, kan helpen. Door de aanleg van een straatje kunnen sinds kort zelfs de bewoners die slecht ter been zijn makkelijk bij de tuin. Dat was een grote wens.”

Ontmoetingsplek
Arthur is erg sociaal en brengt mensen graag samen. De tuin is een plek om elkaar te ontmoeten. Er wordt niet alleen hard gewerkt, er is ook altijd tijd voor een praatje. “Af en toe leggen we allemaal een euro
in en kopen we iets lekkers voor bij de koffie. We hebben het gezellig samen!”

Maak uw buurt ook gezelliger
De aanleg van ‘Zuiderstaete Garden’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Centrada. Heeft u een mooi idee voor de buurt? Vraag de Beter Buurt Bijdrage aan.