Actieve feestcommissie brengt bewoners Marktzicht samen

Buurvrouwen Rieni Delforno en Diane Gibbs vormen samen de onofficiële feestcommissie van appartementencomplex Marktzicht. Al jaren organiseren ze leuke acties met en voor bewoners. "Door de coronacrisis hebben we het soort activiteiten iets aan moeten passen, maar op een leuke manier contact houden blijft belangrijk."

Een bosje tulpen voor een voorjaarsgevoel. Een gebakje en glaasje oranjebitter met Koningsdag. Bloembakken vullen. Een uitje met de scootmobiel. Een gezamenlijke boekenkast en een pubquiz. Zo maar een paar activiteiten die de buurvrouwen samen met de bewonerscommissie (Groep Bewonersbelangen) de afgelopen jaren organiseerden voor de bewoners van Marktzicht. 

Mensen weten elkaar te vinden

De vele activiteiten zorgen voor meer saamhorigheid binnen het complex. "We vinden het belangrijk dat we elkaar een beetje in de gaten houden. Zeker in deze tijd. Mensen moeten bij elkaar aan kunnen kloppen. En dat gebeurt in ons complex ook. Bewoners zijn niet bang om hulp te vragen. Dat komt volgens mij omdat we elkaar allemaal (her)kennen. Daar doen we het voor", vertelt mevrouw Delforno met een glimlach.

Centrada steunt ideeen voor de buurt

Mevrouw Gibbs: "Veel activiteiten kunnen we organiseren door de Beter Buurt Bijdrage van Centrada. We vinden het heel bijzonder dat we hier als bewoners aanspraak op kunnen maken. Door deze financiele bijdrage hebben we al veel leuke dingen kunnen organiseren. We zijn erg blij met de steun."