Nieuwsberichten

Preventief incassobeleid Centrada voorkomt huisuitzettingen

Het jaar 2023 was een turbulent jaar met hoge energieprijzen en inflatie die de kosten van levensonderhoud verhoogden. De gevolgen waren voelbaar in de portemonnees van huurders van woningcorporatie Centrada, waarbij velen voor moeilijke keuzes werden gesteld. Dankzij een preventief incassobeleid gericht op vroegsignalering en persoonlijk contact is het aantal huisuitzettingen in 2023 licht gedaald.

Centrada Beeld

Centrada levert 80 nieuwbouwwoningen op

Het is een feestelijk begin van 2024 voor 80 nieuwe huurders van Centrada. Op 3 en 4 januari 2024 ontvingen de meesten van hen de sleutel van hun nieuwe woning. Centrada levert deze maand 66 nieuwe appartementen op in woongebied Hooghe Bomen en 14 eengezins-woningen in Klein Nooten.

VOGELVLUCHT 2022 Met Zonnepanelen En Namen NW

Voorkom vocht- en schimmelproblemen in uw woning

Wonen in een schoon, heel en veilig huis is belangrijk. Iedereen wil in een huis wonen dat vrij is van vocht en schimmel. Daarom bieden we enkele weetjes en tips om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen.

Ventileren

Centrada en Trebbe starten bouw 'De Coninxpoort'

Centrada en ontwikkelende bouwer Trebbe sloegen 24 november de eerste paal voor het nieuwe woongebouw De Coninxpoort. Hiermee is het startschot gegeven voor de bouw van één van de hoogste woontorens in Lelystad. Deze woontoren bestaat uit 96 appartementen met een gevarieerd aanbod. Het streven is om de woningen eind 2024 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

gebouw De Coninxpoort

Positieve beoordeling voor Centrada

Woningcorporatie Centrada heeft een positieve beoordeling ontvangen in het recente visitatierapport voor de periode 2019 tot en met 2022. De onafhankelijke commissie prijst de betrokkenheid van Centrada bij de stad, haar ambitieuze inzet en significante bijdrage aan de samenleving. Het visitatierapport, dat iedere corporatie eens in de vier jaar moet laten uitvoeren, evalueert het maatschappelijke presteren van de woningcorporatie vanuit verschillende perspectieven.

Centrada Beeld Ingang 2020