Nieuwsberichten

Werkwijze huisvesting van leerkrachten met voorrang vastgelegd in convenant

Op donderdag 16 mei hebben woningcorporatie Centrada, gemeente Lelystad en schoolbesturen van het PO en VO een stap gezet in de aanpak van het lerarentekort met de ondertekening van het convenant ‘Huisvesting leerkrachten met voorrang’. Na een succesvolle pilot van de voorrangsregeling hebben de partners besloten de werkwijze te bestendigen in een convenant.

Ondertekening Lerarenhuisvesting 2364 ©Fotostudiowierd

Huuraanpassing 2024

Centrada past jaarlijks per 1 juli de huurprijzen aan. U ontvangt elk jaar voor 1 mei een brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Bent u op zoek naar meer informatie over de huurpaanpassing, lees hier dan de veel gestelde vragen en antwoorden.

Money Geb0680e26 1920

De voordelen van een groene tuin

Door uw tuin met meer groen in te richten, zorgt u voor een betere afwatering. En door een regenton te plaatsen, heeft u minder kans op wateroverlast.

Pag. 11 De Groene Tuin

Centrada presenteert nieuwbouwplannen Hanzepark aan gemeenteraad

Centrada gaat 107 huurappartementen bouwen in het gebied Hanzepark. Deze nieuwbouwplannen werden op dinsdag 12 maart gepresenteerd aan de Lelystadse gemeenteraad. De eerste concepttekeningen werden voor de raadsleden tentoongesteld in het gemeentehuis. Er was veel belangstelling en de plannen werden met enthousiasme ontvangen.

Hanzepark Impressie 01

Preventief incassobeleid Centrada voorkomt huisuitzettingen

Het jaar 2023 was een turbulent jaar met hoge energieprijzen en inflatie die de kosten van levensonderhoud verhoogden. De gevolgen waren voelbaar in de portemonnees van huurders van woningcorporatie Centrada, waarbij velen voor moeilijke keuzes werden gesteld. Dankzij een preventief incassobeleid gericht op vroegsignalering en persoonlijk contact is het aantal huisuitzettingen in 2023 licht gedaald.

Centrada Beeld

Centrada levert 80 nieuwbouwwoningen op

Het is een feestelijk begin van 2024 voor 80 nieuwe huurders van Centrada. Op 3 en 4 januari 2024 ontvingen de meesten van hen de sleutel van hun nieuwe woning. Centrada levert deze maand 66 nieuwe appartementen op in woongebied Hooghe Bomen en 14 eengezins-woningen in Klein Nooten.

VOGELVLUCHT 2022 Met Zonnepanelen En Namen NW