Nieuwsberichten

Vergroen uw tuin met een gratis Plant en Klaarbox!

Groener Lelystad wil de tuinen en balkons in de stad groen en bloeiend maken. Doet u ook mee? In de Plant & Klaarbox vindt u alles wat u nodig heeft, waaronder planten en tuinaarde. Tot 23 oktober vraagt u de Plant en Klaarbox gratis aan via IVN!

 

Positieve beoordeling voor Centrada

Woningcorporatie Centrada heeft een positieve beoordeling ontvangen in het recente visitatierapport voor de periode 2019 tot en met 2022. De onafhankelijke commissie prijst de betrokkenheid van Centrada bij de stad, haar ambitieuze inzet en significante bijdrage aan de samenleving. Het visitatierapport, dat iedere corporatie eens in de vier jaar moet laten uitvoeren, evalueert het maatschappelijke presteren van de woningcorporatie vanuit verschillende perspectieven.

Voorkom vocht- en schimmelproblemen in uw woning

Wonen in een schoon, heel en veilig huis is belangrijk. Iedereen wil in een huis wonen dat vrij is van vocht en schimmel. Daarom bieden we enkele weetjes en tips om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen.

Kom op 30 september naar de Sportspullenbank

Op zaterdag 30 september opent de Sportspullenbank de deuren voor inwoners die het financieel zwaar hebben. Zij hebben de mogelijkheid om tussen 15.00 tot 18.00 uur in Sportcentrum De Koploper (Badweg 21 in Lelystad) voor maximaal 3 euro per stuk sportspullen te kopen.

Tips voor als het buiten kouder wordt

Het stookseizoen komt eraan. Om te voorkomen dat u straks in de kou komt te zitten, heeft Breman Installaties enkele tips voor u verzameld. Zodat u straks goed voorbereid het najaar en de winter in gaat.

Nieuw: het online huurderspanel van Centrada

Wij vinden het belangrijk om onze dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van onze huurders. Regelmatig voeren we overleggen met onder andere de huurdersbelangenvereniging Ons Belang (HVOB), bewonerscommissies en buurtambassadeurs. En ook gaan we met huurders in gesprek over allerlei onderwerpen. Om nog meer huurders een stem te geven, starten we met het online huurderspanel.

Feestelijke aftrap start werkzaamheden in de Wold

Deze zomer start Samen Lelystad Oost een groot project in de Wold. Het project gaat over het verbeteren van de woningen en de leefbaarheid in de buurt. Zo knapt aannemer Heijmans in opdracht van woningcorporatie Centrada 315 huurwoningen op. Ook een aantal woningeigenaren doet mee. De start van de werkzaamheden werd op donderdag 31 augustus feestelijk gevierd door Centrada, Welzijn Lelystad, de gemeente, aannemer Heijmans en de bewoners.

Centrada en Trebbe tekenen overeenkomst voor bouw woontoren ‘De Coninxpoort’

Centrada en bouwbedrijf Trebbe hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van het zevende en laatste gebouw in woongebied ‘Hooghe Bomen’ in Lelystad. Het gebouw, ‘De Coninxpoort’ genaamd, bestaat uit 96 appartementen met gevarieerd aanbod. Het streven is om de woningen eind 2024 aan de nieuwe bewoners op te leveren.

gebouw De Coninxpoort