Nieuwsberichten

Nieuwe editie Centrada Woonmagazine is verschenen

In deze nieuwe editie van het Centrada Woonmagazine leest u meer over onder andere de grote opknapbeurt in de Wold, de bijzondere buren in Hanzehoek, het werk van onze bewonersconsulenten en een tuin vol kleine geluksmomentjes. 

Uw tuin onderhouden

Veel woningen van Centrada hebben een tuin. U bent vrij om deze in te richten naar uw eigen smaak en wensen. Een nette en verzorgde tuin is niet alleen plezierig voor u als bewoner, het geeft ook de buurt een prettige uitstraling. Samen houden we de buurt netjes, waarbij u verantwoordelijk bent voor een verzorgde tuin.

Huuraanpassing 2023

Centrada past jaarlijks per 1 juli de huurprijzen aan. Dit jaar kan de huur worden verlaagd, bevroren of worden verhoogd. U ontvangt elk jaar voor 1 mei een brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Bent u op zoek naar meer informatie over de huurpaanpassing, lees hier dan de veel gestelde vragen en antwoorden.

Aantal huisuitzettingen blijft ondanks stijgende kosten huurder stabiel

Boodschappen, tanken, nieuwe kleding en natuurlijk de energierekening. Het werd vorig jaar opeens allemaal een stuk duurder. Ondanks alle prijsstijgingen is het aantal huisuitzettingen bij Centrada stabiel gebleven. In 2022 moesten, net als in 2021, zes huishoudens vanwege huurachterstand gedwongen hun woning verlaten.

Delegatie gemeenteraad Utrecht op bezoek bij LARS en LILY

Op vrijdag 17 maart bracht een delegatie van de Utrechtse gemeenteraad een werkbezoek aan de woonprojecten Wonen bij LARS en LILY in Lelystad. De raadsleden waren benieuwd naar de flexwoningen, die speciaal gebouwd zijn voor spoedzoekers.