Centrada realiseert uitbreiding Woonzorgcentrum Hanzeborg

41 nieuwe zorgstudio's voor mensen met dementie

Op maandag 17 juli jl. vierde Centrada samen met Salverda Bouw en Woonzorg Flevoland de oplevering van de nieuwe vleugel van woonzorgcentrum Hanzeborg in Lelystad. De aanwezige wethouders Grimbergen en Broekema spraken hun waardering uit voor deze mooie toevoeging aan de stad.

De aanbouw biedt ruimte aan 41 nieuwe zorgstudio’s voor mensen met dementie. Tijdens deze feestelijke mijlpijl ging symbolisch de sleutel van Bouwbedrijf Salverda naar opdrachtgever en eigenaar Centrada. Centrada droeg de sleutel uiteindelijk over aan huurder en gebruiker Woonzorg Flevoland.

Vraag naar complexe zorg en aantal zorglocaties neemt toe
Met de vergrijzing en toenemende vraag naar complexe zorg neemt ook de vraag naar (locaties voor) zorgappartementen toe. Vanuit haar maatschappelijke rol investeert Centrada ook in zorgvastgoed. “We zetten hiermee een mooie stap in het uitbreiden van ons aanbod waarbij wonen en zorg gecombineerd kunnen worden. We vinden het fijn dat we op deze manier onze bijdrage kunnen leveren aan een prettige woonomgeving voor de nieuwe bewoners van Hanzeborg”, zegt Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada.

Bij het in ontvangst nemen van de sleutel van Centrada zei John Bos, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland: “Ik wil Centrada een groot compliment maken voor het lef dat zij hebben getoond om samen met ons te investeren in een verpleeghuislocatie. We zijn ontzettend blij met de nieuwe vleugel waar wij met een nieuw zorgconcept gaan werken. Eind augustus verhuizen de huidige bewoners en vanaf september verwelkomen wij daarnaast 17 nieuwe mensen.”

Eigentijdse architectuur
Qua vorm, bouwstijl en architectuur is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp dat op een natuurlijke manier aansluit bij het bestaande gebouw. Hierdoor krijgt dit een nog mooiere uitstraling. “Een goed eindresultaat begint met een goede samenwerking. Wij hebben met veel plezier samen met alle betrokken partijen aan dit mooie project gewerkt en wensen nu de nieuwe bewoners en verzorgend personeel veel woon- en werkplezier toe”, aldus Arjan Berends, directeur Salverda Bouw.