Delegatie gemeenteraad Utrecht op bezoek bij LARS en LILY

Op vrijdag 17 maart bracht een delegatie van de Utrechtse gemeenteraad een werkbezoek aan de woonprojecten Wonen bij LARS en LILY in Lelystad. De raadsleden waren benieuwd naar de flexwoningen die speciaal gebouwd zijn voor spoedzoekers. De delegatie startte het werkbezoek in het stadhuis. Hier werden zij ontvangen door Dennis Grimbergen, wethouder Wonen, alwaar zij een presentatie kregen over het ontstaan van LARS en LILY.

Razendsnelle ontwikkeling van alternatieve huisvesting
De bijna 300 woningen van de woonprojecten Wonen bij LARS en LILY zijn tussen 2020 en 2022 in een uitzonderlijk korte periode gerealiseerd door woningcorporatie Centrada. De gestoffeerde woningen zijn tussen de 22 en 50 m2 groot en compleet afgewerkt. Ze zijn speciaal gebouwd voor spoedzoekers. Te denken valt aan mensen die gescheiden zijn en jongeren, waaronder studenten met een sociale of economische binding met de stad. Een deel van de woningen is gereserveerd voor statushouders. Bij de woningtoewijzing van spoedzoekers speelt inschrijftijd geen rol. Hierdoor maakt iedereen evenveel kans op een woning. Vanuit LARS en LILY is het mogelijk om door te stromen naar een reguliere woning.

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: ‘Wij hebben wethouder Grimbergen en de Utrechtse gemeenteraad met plezier ontvangen bij LARS en LILY. We zijn ontzettend trots dat deze projecten in samenwerking met de gemeente Lelystad in korte tijd zijn gerealiseerd. En dat er nu verschillende doelgroepen met succes samen wonen."

Dennis Grimbergen, wethouder Wonen kijkt positief terug op het bezoek: "Wij hebben de Utrechtse gemeenteraad meegegeven dat het belangrijk is om strategisch na te denken over de gronduitgifte en de positionering van flexwoningen in de stad én dat de locatie in de volledige programmering van de woningbouwopgave past."